"Las Rosas Olvidadas" de Martha Hall Kelly


 

Las rosas olvidadas

       Martha Hall Kelly

           528 pàgines

               2021




Que és el que m’ha dut a aquest llibre?

Fa quinze dies Ucraïna i Rússia han entrat en guerra. He volgut apropar-me geogràficament a la gent de Rússia i d’Ucraïna a través de les novel·les i les històries inventades. He gaudit la lectura com a tal però històricament no està argumentat el context. No m'ha servit massa doncs pel meu objectiu. El relat es centra totalment en les conseqüències personals de la gent sobre la que recau el conflicte.

He aprendido una palabra nueva 

Con la lectura de esta novela he entendido que quiere decir la palabra precuela. Cuando lo sabes te resulta de una evidencia aplastante. ¿A qué sabías lo que quiere decir secuela? ¿A qué sabes que quiere decir cuando una palabra comienza con el prefijo pre-?  Una de las precuelas de las que habla la biografía que te he copiado a continuación serà: "Las rosas olvidadas" motivo de esta entrada en el blog.

El meu comentari 

Mapa del París de Sofya

Las  rosas olvidadas” una història explicada per Martha Hall Kelly des de la perspectiva de tres dones que els hi toca viure posicions diferents durant la revolució bolxevic. Eliza és una americana que ofereix ajuda humanitària a dones russes que fugen del seu país en guerra. Ella és amiga de Sofya, una russa de vida acomodada que fuig del seu captiveri cap a París quan veu arrasada tota la seva família i la tercera dona és Varynka també russa però d’origen humil que lluita per les seves aspiracions amb objectius diferents a la revolució. Capítols curts explicats per cada una de les protagonistes, la narració entrelliga els fets i la vida de les dones. Es tanquen amb un misteri o dificultat per resoldre que obliguen a mantenir-te lligada a la lectura fins acabar el llibre. Un llibre llarg de més de cinc-centes pàgines que passa volant. Novel.la de vessant històrica però que situa els sentiments, és a dir, les penúries o conseqüències que la guerra tindrà per aquestes dones per davant de la justificació històrica.

Aquesta novel·la és la “precuela” d’un llibre publicat anteriorment per Martha Hall Kelly : “Las mujeres de las casas lilas”. que es centra en el Holocaust inspirant-se en la vida real de Carolina Ferriday, personatge que coneixem molt joveneta a “Las roses olvidadas” és la filla d’Eliza. Com “Las rosas olvidadas” se situava històricament abans del de "Las mujeres... lilas" he volgut començar per aquí.

També el pots llegir a Instagram

 Biografía

La escritora americana Martha Hall Kelly ganó reconocimiento en el panorama literario gracias a su debut Las mujeres de la casa de las lilas, que se convirtió en un bestseller del New York Times en la misma semana de su publicación. La autora creció en Massachusetts y vive a caballo entre Connecticut y Nueva York.

Kelly estudió Periodismo y ejerció como publicista en agencias como McCann-Erickson, BBDO o J. Walter Thompson. Durante su baja por maternidad se cruzó en su camino la historia de Caroline Ferriday, una residente de Connecticut cuyo papel fue de gran importancia en el campo de concentración de Ravensbrück.

Con tal de descubrir hasta el último detalle de esta fascinante historia, Kelly viajó por todo el mundo y realizó consultas en los archivos de Caroline Ferriday en Connecticut, Washington y Francia.

Fue gracias a toda la documentación que llevó a cabo que la autora pudo dar forma a su primera novela, "Las mujeres de la casa de las lilas", a la que seguirían más adelante dos precuelas.

Extraído de : https://www.lecturalia.com/autor/23276/martha-hall-kelly

 
























Comentarios