Nadal'21

Arriba temps de Nadal


Tot just fa uns dies “el Tió”, vellet, feliç i puntual, com sempre, va arribar fins a la porta de ferro del garatge de casa. Amb molta força i amb compte de no fer massa soroll va obrir la porta per entrar cap a l’interior de la casa.

 A l’entrada del saló, quiet com una estàtua, va parar l’orella per assegurar-se de que ningú l’havia descobert. La seva màgia necessita preparar-se des del silenci ajudant-se del misteri que dona la nit. 

Des de la foscor el reben les llums enceses d’un avet situat a prop del finestró. L'avet content de  veure’l, li fa una clucada d’ull per convidar-lo a apropar-se als peus del seu tronc. Passet a passet, “el Tió” es dirigeix cap al seu lloc d'honor. El temps passa però el Nadal repeteix el seu cicle a les llars que així ho volen. Són els cicles que regeneren, que tanquen i ensenyen per a tornar a començar.

“El Tió” somriu tot eixerit, com si fos la seva primera vegada, li arriba l’energia de l’amor creada al voltant d’aquell arbre. Se sent content de trobar-se davant l’escalfor de la xemeneia, sempre encesa a casa. De nou es disposa a viure la màgia del Nadal. A l’aixopluc de l’avet, ple dels moments viscuts per la gent de la casa, retrà també homenatge al 2021, l’any que s’acaba, junt amb la família esperarà que arribi el nou any.


Una màgia creada des de l’amor, amb la il·lusió que dona la renovació d’un cicle,  amb la confiança que dona el saber que el que acaba torna a començar. 

Tot era a lloc, l’arbre, el Tió, l'àpat, les copes per brindar,  els cors de les persones i especialment les ganes de rebre amics i familiars. Una vegada més el motiu de la festa serà celebrar una estona de felicitat compartida. 

Veniu família, el Tió us apropeu fins a ell, on us ha deixat un present  que vol que recolliu ara:

             


Aneu, aneu, aneu,  després acabeu de llegir-me... 


La flama de l’espelma  serveix per donar llum a un record amorós, la podeu encendre a la vostra taula. Quan estigui encesa escalfarà i il·luminarà l’amor que sentiu pels que ja han marxat però que sempre hi són entre vosaltres. 

Que tingueu un feliç Nadal amb tot l’amor concentrat en els vostres cors!


BON NADAL'21


 

Comentarios