Les dones que he estimat d'Ester Borrull

 


El 27 de desembre és l’aniversari de l’Ester una companya de feina que amb el temps i especialment amb la distància i els esdeveniments que han anat succeint a les nostres vides ens hem fet amigues. 

Aquest dia va ser l’escollit per ella per presentar el seu primer llibre en una coqueta llibreria del Prat del Llobregat Serveis de Secretaria

Ester ha escrit de sempre, la escriptura per a ella és una eina terapèutica i una via més de les moltes que utilitza per deixar a anar la seva gran creativitat. Aquest dia havia d'arribar, havia de compartir les seves paraules i la seva creativitat amb tots nosaltres.

Aquest dia ens vam reunir especialment al voltant d’Ester moltes dones, també havia algun home com el Ricard, familiars de l’Ester i alguns amics, dones que hem participat en els diferents àmbits de la vida d’Ester. 

Havia arribat el dia, escalfat per l’Ester des de les xarxes. És una dona molt activa en elles. M’ha fet gaudir de tot el procés: la portada, l’elecció de la tipografia, la qualitat del paper(m’encanta el seu tacte), la impressió, la difusió, la presentació i avui estem aquí perquè també l’he llegit.

Soc una lectora poc donada a anar a presentacions de llibres, però la organitzada per la meva amiga segur que és de les millors que s’han fet. Pels petits detalls amb els que ella ho va preparar. Detalls i regals amb els que l’Ester ens va anar omplint una tarda ben especial.


En el llibre ha participat la seva jove, Marina Prats,  com dibuixant il·lustradora. El llibre també està ple de detalls delicats i amorosos.

 Cada capítol està obert amb el dibuix d’una flor que intenta representar la personalitat de la dona protagonista del capítol i pel que Ester ha creat un vers que capta el seu perfum únic i característic tal com ha sortit de la seva imaginació. 

 “Les dones que he estimat”. el primer llibre d’Ester Borrull. Dotze relats de dotze dones, totes diferents, totes amb una història viscuda. Dibuixades amb delicadesa i profunditat. Dibuixos on es fàcil trobar-se. Dotze dones dins una trama anual, mes a mes, amb el segell d’una flor i signades amb un vers, amb la intenció de fer-nos olorar la seva essència. Dotze dones totes diferents entreteixides amb la vida d’una anomenada Lliure que ens tanca el llibre. 


Què bonica constel·lació! Un delicat univers femení  construït darrera d’una prosa poètica excelsa regalada per l’Ester.


Una meravellosa estrena com a escriptora, felicitats Ester!!! Llegir una amiga és un dels plaers més grans com a lectora. Les paraules amigues van arribant i es van col·locant en una dimensió coneguda i alhora diferent que et fa gaudir d’una forma especial.


  Gràcies Ester!!! Espero el següent!!!


Comentarios