Los dos amores de mi vida de Taylor Jenkins Reid

 

“Los dos amores de mi vida”  de Taylor Jenkins Reid és el que he anomenat altres vegades una “història relax”. Una novel·la romàntica de lectura agradable i ràpida. Per llegir en aquells moments que tens la necessitat de menjar-te les lletres com si fos una medicina. 

Emma la protagonista ha superat amb esforç el dol per un marit al que estimava, un dol complicat ja que ell ha desaparegut a un accident aeri. Quan sembla que la seva vida ja està refeta, ha superat el dol es retrobar amb un amor de quan era jove. Decideix casar-se amb ell, és aleshores quan apareix Jesse( el marit), que havia quedat atrapat a una illa del Pacífic. A Emma li cal prendre una difícil decisió sobre quin serà el seu futur. 

Sembla la típica història de caire amorós, que ho és, però el que a mi m’ha atrapat ha estat l’evolució del conflicte pel que passa Emma. 

Emma amb no més de vint anys se’n va de casa amb el seu Jesse a viure d’un treball freelance i a conèixer món que és el que tots dos desitgen. Fuig una mica de la relació familiar i el pes del que representes les sagues familiars. Els pares regenten una llibreria i la seva germana treballa allà seguint les normes de la família. Quan desapareix el seu marit passa per un procés dur de dol com dèiem abans ja que es resisteix a donar-lo per mort. L’estat d’invalidesa emocional és la que l’obliga a tornar a la casa familiar. Les circumstàncies la fan apropar-se d’una altra forma a aquesta realitat. Canvia els seus paradigmes i descobreix un nou objectiu de vida. Quan tot això s’ha estabilitzat a la seva vida es quan rep el sacseig de la tornada del marit plorat.  

Aquest és el procés que et deixa enganxada a la història que ens explica Taylor Jenkins. L’escriptora sap utilitzar una prosa amena. Amb frases directes que només s’aturen quan explica els sentiments i els dubtes dels personatges. El llibre passa de forma lleugera i et manté interessada fins a descobrir quina decisió pren la protagonista. Un desenllaç obert que et fa caminar d’un cantó a l’altre fins fer-te arribar a un de força creïble, ajustat a la gran evolució que viu la protagonista, com correspon d’altre part al gran tràngol que ha viscut.


Taylor Jenkins Reid (Apunts biogràfics)
Escriptora nord-americana, va néixer al 1983 a Acton, Massachusetts.
Llicenciada Ciències de la Informació, va treballar en la producció cinematogràfica com a assistent de càsting. Serà aquesta feina a la que aprèn a construir els personatges de les seves novel·les. Va començar a escriure mentre exercia com a professora i el 2013 Jenkins Reid va aconseguir publicar la seva primera novel·la Forever, Interrupted.

La seva obra Tots volen Daisy Jones va aconseguir la llista de bestsellers del New York Times El seu llibre publicat el 2017, Els set marits d'Evelyn Hugo també va obtenir el favor de la crítica i el públic posteriorment va escriure “Los dos amores de mi vida

Comentarios